2014. július 9., szerda

Kritika 12. - Egy lány, egy birodalom, egy törvény

Sziasztok!

Ideje volt már, hogy kicsit nyáriasabbra vegyük a blog kinézetét, ami reméljük, elnyerni a tetszéseteket?! Most egy kis ideig ez lesz az utolsó kritika, amit írok, mert át kell gondolnom, mit hogyan szeretnék megváltoztatni a rendelések szempontjából, addig pedig továbbra is él az, hogy szünet van kritikarendelés terén! Jessica és Valerie kritikáját hoztam el nektek, akiknek annyi kérésük volt, hogy csak a történetről írjak véleményt, így ezt be is fogom tartani.

Üdv,
Noemi

Történet:  Felüdülés a sok fanfiction helyett valami egyedit, valami saját ötletet olvasni, hiszen mostanság ritkán találkozni olyan történettel, ahol nem egy bizonyos fiúbanda tagjai, vagy egyéb más hírességek szerepelnek, éppen ezért töltött el örömmel, hogy kritikát írhatok a sztoritokról. Tehát vágjunk is bele!
A cím, ami véleményem szerint kicsit hosszú, ezáltal annyira nem szerencsés, legalábbis én a rövid, jelentőségteljesebb címeket preferálom, már az elején elárulta számomra, hogy nem a mai korokba fog elkalauzolni a világotok, de azt nem gondoltam, hogy misztikus elemeket is tartalmaz majd a regényetek. Mindenesetre ez egy óriási pozitívum volt, mert sikerült meglepnetek!
Az alaptörténet engem nagyon megfogott, habár olvastam már olyan történetet, ami a régi korokban játszódott és az uralkodó lányát hozzákényszerítették a szomszéd királyság hercegéhez, hogy egyesüljön a két birodalom, de képes voltál olyat alkotni ebből, amire mégis nyugodt szívvel tudom azt mondani, hogy ötletes, és nem sablonos.
Mivel jelenleg csupán három fejezet és a prológus van fent, így remélem megértitek, hogy nehezebb véleményt alkotnom bizonyos dolgokról, mint például a karakterekről, vagy a cselekményszálak vezetéséről. Viszont amit eddig tapasztaltam, az kellemes volt, jó irányba haladtok, szóval csak buzdítani tudlak titeket. A szereplőiteknek valóban úgy tűnik, hogy van/lesz jelleme, amit remélhetőleg később jobban ki is bontotok a történet alakulásával. A cselekmények pedig éppen a megfelelő tempóban követik egymást, nem siettek el semmit, és nagyon bízom benne, hogy ezt a jó szokásotokat meg is tartjátok a későbbiekben.
Az írásstílusotokról, azt kell mondjam, lehidaltam, mikor olvastam tőletek, mert mindamellett, hogy részletesen leírtok mindent, így könnyen el tudom képzelni az adott szituációkat, helyeket, gondolatokat és az adott érzéseket is át tudom élni, a szókincsetek is bámulatos.
Nem igazán találkoztam szóismétlésekkel, elgépelésekkel, logikai buktatókkal és azt is nagyon értékelem, hogy helyesírásilag nem találtam komoly hibákat. Illetve a fejezetek sorkizárt igazításáért és a központozásért is óriási pirospontot kaptok tőlem, mert így sokkal átláthatóbbak a részek, sokkal élvezetesebb így őket olvasni.
Összességében azt kell mondjam, hogy szuper blogotok van, egy fantasztikus és igényes történettel, szóval nem maradt más hátra, minthogy biztassalak titeket a folytatásra, mert nagyon jól csináljátok, amit csináltok, és el kell ismerni, ami jó, az jó. Tehát csak így tovább Lányok!

10/10

A kritika az én szubjektív véleményem, amivel nem kötelező egyetérteni, de mindenki annak tudatában fogadja el a kritikát, hogy Ő kérte azt tőlem!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönjük a kritikát, elképesztően örülünk, és miközben ezt gépelem, nem tudom levakarni az idióta mosolyt az arcomról! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ugyan, nincs mit, szívesen írtam a blogotokról. Nagyon örülök, habár csak az őszinte véleményemet mondtam el, de boldoggá tesz, hogy ez ekkora örömöt okoz! :)

      Puszi,
      Noemi

      Törlés